ßßß
1 mała młoda cukinia1 czarna rzepaCzarną rzepę obrać ze skórki.Zetrzeć na tarce o małych otworach.Cukinię umyć (nie obierać).Zetrzeć na tarce do jarzyn o większych otworach.Dodać sos jogurtowo-majonezowySos jogurtowo-majonezowymajonez, jogurt naturalny czosnek, sól.Do małego słoiczka odmierzyć 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżkę majonezu . Przez praskę przecisnąć obrany ząbek czosnku. Posolić do smaku. Zakręcić słoik i potrząsać nim jak szejkerem lub po prostu wymieszać. (Jeśli zrobimy sosu za dużo wystarczy zakręcić słoik i schować do lodówki)Tak przygotowany sos wy mieszać z potartą rzepą i cukinią.
Uwaga: Połowę surówki odłożyłam i pokroiłam garść szpinaku. Miałam trzecią wersję surówki z czarnej rzepy. Oczywiście najtańsza jest ta w której rzepa występuje solo.