ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane musem z pstrąga

Jajka faszerowane musem z pstrąga

nazwa

Wykonanie

Poziom trudności
Jajka faszerowane musem z pstrąga to wyjątkowa przystawka na różne okazje. Na święta – zwłaszcza wielkanocne, na imieniny, chrzciny lub domówkę. Przygotowanie tej przekąski jest bardzo proste, a jej smak i wygląd obłędny.
Porcja dla 6 – 12 osób
Składniki:
6 jajek
400 g mięsa z wędzonego pstrąga (z całej ryby)
1 płaska łyżeczki soli
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżki śmietany 18%
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Mięso ryby oczyścić ze skóry i ości, przełożyć do blendera.
Jajka przekroić na połówki. Z każdej połówki wyjąć żółtka i przełożyć do ryby.
Dodać sól i pieprz.
Wszystko zblendować. Dodać chrzan i śmietanę i zblendować jeszcze raz.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i delikatnie wymieszać.
Przełożyć masę do rękawa cukierniczego lub do torebki foliowej z obciętym rogiem. Wycisnąć masę na pozostawione wcześniej białka i podawać.
Można też masą rybną napełnić profiteroles, czyli małe ptysie.
Smacznego!
Źródło:http://jagodzianka.com/2016/04/jajka-faszerowane-musem-pstraga