ßßß Cookit - przepis na Mus z wędzonego pstrąga

Mus z wędzonego pstrąga

nazwa

Wykonanie

Poziom trudności
Mus z wędzonego pstrąga jest lekki i delikatny. Można go wykorzystać na kilka sposobów: można nim nadziać profiteroles, można nim posmarować bagietkę, krakersy, warzywa, można go dodawać do galarety lub podawać jako samodzielne danie. Profiteroles z musem z wędzonego pstrąga to wykwintna i bardzo smaczna przekąska.
Porcja na ok. 20 małych przekąsek
Składniki:
200 g mięsa z wędzonego pstrąga (ok. ½ całej ryby)
2-3 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka chrzanu
¼ łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
½ łyżeczki soli
1 płaska łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
Sposób przygotowania:
Mięso ryby oczyścić ze skóry i ości.
Przełożyć do blendera.
Dodać śmietanę, chrzan, ocet balsamiczny, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Wszystko zblendować na gładką masę. Napełnić musem świeżo upieczone ptyśki.
Mus można również podawać na świeżym pieczywie, krakersach lub warzywach.
Smacznego!
Źródło:http://jagodzianka.com/2016/03/mus-wedzonego-pstraga