Poziom trudności Mus z wędzonego pstrąga jest lekki i delikatny. Można go wykorzystać na kilka sposobów: można nim nadziać profiteroles, można nim posmarować bagietkę, krakersy, warzywa, można go dodawać do galarety lub podawać jako samodzielne danie. Profiteroles z musem z wędzonego pstrąga to wykwintna i bardzo smaczna przekąska. Porcja na ok. 20 małych przekąsek Składniki: 200 g mięsa z wędzonego pstrąga (ok. ½ całej ryby) 2-3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka chrzanu ¼ łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ½ łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka świeżo mielonego pieprzu Sposób przygotowania: Mięsoryby oczyścić ze skóry i ości. Przełożyć do blendera. Dodać śmietanę, chrzan, ocet balsamiczny, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wszystko zblendować na gładką masę. Napełnić musem świeżo upieczone ptyśki. Mus można również podawać na świeżym pieczywie, krakersach lub warzywach. Smacznego!