Poziom trudnościMus z wędzonego pstrąga jest lekki i delikatny. Można go wykorzystać na kilka sposobów: można nim nadziać profiteroles, można nim posmarować bagietkę, krakersy, warzywa, można go dodawać do galarety lub podawać jako samodzielne danie. Profiteroles z musem z wędzonego pstrąga to wykwintna i bardzo smaczna przekąska.Porcja na ok. 20 małych przekąsekSkładniki:200 g mięsa z wędzonego pstrąga (ok. ½ całej ryby)2-3 łyżki śmietany 18%1 łyżeczka chrzanu¼ łyżeczki octu balsamicznego1 łyżka posiekanej natki pietruszki½ łyżeczki soli1 płaska łyżeczka świeżo mielonego pieprzuSposób przygotowania:Mięsoryby oczyścić ze skóry i ości.Przełożyć do blendera.Dodać śmietanę, chrzan, ocet balsamiczny, natkę pietruszki, sól i pieprz.Wszystko zblendować na gładką masę. Napełnić musem świeżo upieczone ptyśki.Mus można również podawać na świeżym pieczywie, krakersach lub warzywach.Smacznego!