Wykonanie
            Łagodna jest zima w tym roku, ale mimo wszystko to zima. Zdarzają się dni, że spaceruję długo z 
wózkiem, bo Zuzia śpi i śpi, a mi już tak strasznie zimno, ale żal mi budzić dziecka. Zdarzają się też takie dni, że 
jadę w teren, oglądać przyszłą budowę, bądź teren, na którym przyjdzie mi współtworzyć projekt, a w związku z moją branżą zawsze w takich miejscach jest zimno. Lubię swoją pracę, ale czasami zdarzy mi się przemarznąć, wtedy idealnie sprawdza się 
waniliowe kakao z 
cynamonem. Takie 
kakao jest pełne aromatów, a w domu dzięki temu pięknie pachnie. Ja nie przepadam za gotowym 
miksem kakaowym, może dlatego, że pamiętam z dzieciństwa właśnie gotowane 
kakao i ono mi najlepiej smakuje. Uwielbiam 
mleko i wszystko, co można z nim pić, co udziela się również moim domownikom. Jak dzieci spróbowały tego 
waniliowego kakao to ciągle mnie proszą, żebym takie robiła, a ja w zimowy wieczór z gorącym 
kubkiem mogę pracować

Składniki:– 2,5 szklanki 
mleka;– 1 opakowanie 
cukru wanilinowego lub ziarenka z połowy 
wanilii;– 2 łyżki naturalnego gorzkiego 
kakao;– 
miód do smaku;– zmielony 
cynamon do posypaniaWykonanie:Dwie szklanki 
mleka wlać do garnka, dodać 
cukier wanilinowy (bądź 
wanilię). Gotować na małym ogniu, aż 
mleko zawrze. 
Kakao wsypać do szklanki, dodać odrobinę 
wody, rozmieszać, aby nie było grudek. Do gotującego się 
mleka wlać 
kakao, mieszać do połączenia się składników, dodać 
miód. Rozlać do kubeczków. Pozostałe 
mleko spienić (ja mam spieniacz do 
mleka, można to zrobić w ekspresie do 
kawy, lub wlać do słoika i energicznie potrząsać, aż do uzyskania piany) Umieścić na wierzchu 
kakaa, posypać 
cynamonem.Smacznego