Wykonanie
Na zakończenie akcji Warzywa psiankowate razem z grupą wspólnego gotowania, do której należę postanowiliśmy przygotować faszerowane warzywa psiankowate.
Maggie zrobiła
paprykę, Tomek
ziemniaki, więc ja wzięłam na warsztat
pomidorki. Szkoda tylko, że nikt nie zajął się biednym, nielubianym przez wielu
bakłażanem.
Składniki:4
pomidory100 g
makaronu Anellini100 g
groszku konserwowego100 g
sera żółtegosólliście
sałaty1.
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, mieszamy z łyżką
oleju rzepakowego, aby się nie sklejał, studzimy.2.
Ser kroimy w drobną kostkę,
groszek odcedzamy. Mieszamy z
makaronem.3.
Pomidorom odkrawamy „wieczka”, wydrążamy środki łyżką i faszerujemy
sałatką.4. Układamy na liściach
sałaty i podajemy.