ßßß
Składniki:- makaron muszle ugotowany al dente,- mięso+warzywa z rosołu,- sos pomidorowy,- 4 duże pieczarki,- 1/2 puszki groszku konserwowego (opcjonalnie),- ser żółty,- sól, pieprz.Muszle gotujemy al dente. Mięso i warzywa można drobniutko pokroić lub użyć maszynki do mielenia. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, na koniec dodajemy umyte i starte na tarce pieczarki oraz groszek (odsączony), mieszamy. Muszle napełniamy farszem. Dno naczynia smarujemy 1/2 sosu pomidorowego (przygotowanego wg przepisu), układamy muszle wypełnione farszem (jedna obok drugiej, dość ścisło). Całość polewamy resztą sosu i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok. 20-30 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W trakcie pieczenia zaglądamy - jeśli muszle będą miękkie, a całość zapieczona, można wyjąć. Smacznego!