Wykonanie
Desery, Przepisy Marzec 1, 2016 Marzec 1, 2016 Marzec 1, 2016 11:48 napisane przez
Miss BerryUważam, że brownie to jedno z najsmaczniejszych ciast
czekoladowych. Dosłownie wszyscy je uwielbiają. Bo jak można się oprzeć wilgotnemu, nieprzyzwoicie słodkiemu cieście z mnóstwem czekolady? Chyba się nie da 😉Dzisiaj bez wynalazków, tradycyjnie. Podstawowy przepis na brownie z mnóstwem
cukru,
mąki i ogólnie sama śmierć. Czasem się zdarzaPrzepis na
Czekoladowe ciasto Brownie znajdziecie poniżej.

Brownie ciasto
czekoladoweAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 30 minutCzas gotowania: 30 minutW
sumie: 1 godzinaPorcje: 16Składniki2 tabliczki
gorzkiej czekolady200 g
masła1 szklanka
cukru muscovado1 łyżka
kawy rozpuszczalnej2
jajka½ szklanki
mąki½ szklanki
kakao do wypieków1 łyżeczka
proszku do pieczeniaodrobina ekstraktu z
wanilii⅓ łyżeczki
soliPrzygotowanie
Masło rozpuścić w rondelku wraz z połamaną
gorzką czekoladą na małym ogniu często mieszając.Dodać
cukier oraz łyżkę
kawy rozpuszczalnej. Wymieszać, podgrzewać do rozpuszczenia, następnie zdjąć z ognia.Po ostudzeniu wbić
jajka i bardzo dobrze wymieszać.W dużej misce wymieszać
mąkę z
kakao do wypieków,
proszkiem do pieczenia,
solą.Do miski wlać wcześniej przygotowaną
czekoladową miksturę.Wymieszać szpatułką do połączenia.Dno kwadratowej formy do brownies wyłożyć papierem do pieczenia.Przelać ciasto do formy i piec około 20-30 minut w 180 stopniach.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 55 g Kalorie: 268 kcal Tłuszcze: 17,5 g Węglowodany: 24,8 g Błonnik: 1,8 g
Białko: 3,5 g3 . 5.3208



Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania