ßßß
Składniki:1 pstrąg patroszonyświeżo mielona sólświeżo mielony pieprzsok z cytryny1/2 batata ( ok 200 g.)1 łyżka jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki chiliświeżo mielony pieprzPrzygotowanie:Pstrąga myjemy , osuszamy, odcinamy głowę lub zostawiamy wg.upodobania.Skrapiamy po wierzchu i od środka sokiem z cytryny , oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.Batata myjemy , obieramy ze skórki , kroimy w dużą kostkę.Składniki umieszczamy w specjalnym naczyniu do pieczenia na parze lub np. w silikonowym naczyniu umieszczonym w naczyniu do pieczenia wypełnionym wodą.Pieczemy 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.Batata miksujemy lub ugniatamy z jogurtem naturalnym i chili.Danie oprószamy obficie świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego