Domowe słodycze , ich wersji jest mnóstwo. Ciastek , ciasteczek , batonów. Moja najeżona wersja jest mocno czekoladowa , chrupiąca i najważniejsze zdrowa.Ciastka nie są dodatkowo słodzone , swą słodycz oddają bakalie i dobrej jakości czekolada z dużą zawartością kakao.Kolejną zaletą jest szybkie przygotowanie bez pieczenia.Ciasteczka dla małych i dużych łasuchów.Składniki:300g.czekolady gorzkiej o min.70% zawartości kakao4 łyżki ziaren słonecznika4 łyżki połamanych orzechów włoskich2 łyżki suszonych jagód goji2 łyżki prażonych migdałów1 łyżka rodzynek1 łyżka suszonej żurawiny1 łyżka suszonego ananasa w kostcePrzygotowanie:Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną.Bakalie wymieszać razem.Wsypać do czekolady , energicznie mieszając połączyć składniki.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , nakładać łyżką okrągłe ciasteczka.Pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.SmacznegoSzeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl