Wykonanie
Wiosna to czas na lekkie posiłki. U mnie w kuchni też rozgościły się zielone warzywa a zwłaszcza
młoda kapustka i
szparagi. Dziś lekka, dietetyczna zupka głównie z warzyw zielonych ale dla przełamania smaku i koloru znajdziecie tam
marchewkę i ziemniaczki. Zupka świetnie wpływa na przemianę materii i zawiera w sobie mało kalorii więc możecie ją jeść do woli ;)- mała główka
młodej kapusty- pęczek
szparagów-
ziemniaki - według uznania- 2
marchewki- fenkuł- średnia
cukinia- pęczek świeżego
koperku-
seler naciowy-
sól,
pieprz do smaku
Kapustę drobno siekamy.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Cukinię myjemy dokładnie i kroimy w półplasterki, Fenkuł siekamy.
Marchew kroimy w plasterki.
Seler naciowy kroimy w plasterki.
Szparagi obieramy i tniemy w kawałeczki. Zalewamy wszystko
wodą i gotujemy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany
koperek.

