Dziś sałatka , świetna propozycja obiadowa dla osób odchudzających się. Wegetariańska, bezglutenowa, sycąca i bogata w mnóstwo składników odżywczych i witamin. Zawiera w sobie białko, wit. B, żelazo, potas itd. W zależności od użytych sosów będzie mniej lub bardziej kaloryczna. Ja proponuję dodać tylko sól, pieprz i trochę oliwy. Natomiast Wy możecie dodać takie sosy jakie Wam odpowiadają. Cała sałatka ma ok. 250kcal ( bez sosów) . Przepis jest na minimum dwie osoby ale trzecia też się załapie ;)- 20 g komosy ryżowej- 1/4 papryki żółtej słodkiej- 1/4 papryki czerwonej słodkiej- 5 pomidorków koktajlowych- pół dużego surowego ogórka- 5 rzodkiewek- pęczek szczypiorku- garść natki pietruszki- 2 łyżki kukurydzy konserwowej- 1 łyżka fasoli konserwowej czerwonejSosy - według uznaniaKomosę gotujemy w delikatnie osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Papryki kroimy w paseczki. Rzodkiewkę i ogórek kroimy w cienkie półplasterki. Pietruszkę i szczypiorek siekamy. Pomidorki kroimy na 4 części. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Wybranym sosem polewamy bezpośrednio przed podaniem.