Składniki:-2 szt sałaty rzymskiej-opakowanie szynki szwarcwaldzkiej-3 jaja-pół słoika pomodorków suszonych-ser feta do sałatek-mała czerwona cebula-pieprzWykonanie:Sałatę wypłukać i dobrze odwirować. Jajka ugotować na twardo.Szynkę pokroić wzdłuż i obsmażyć na suchej patelni z każdej strony.Cebulkę pokroić w krążki, lekko posolić i zostawić na 5 minut.Do dużej miski dajemy wszystkie produkty:Sałatę poszarpać na mniejsze części, pomidorki też pokroić na mniejsze części, dołożyć ostudzoną szynkę, pokrojony w kostkę ser feta, odciśniętą cebulkę, polać 2-3 łyżkami oliwą z pomidorów . Delikatnie wymieszać.Na koniec dodać pokrojone w ósemki jajka, popruszyć pieprzem.Soli nie dajemy, bo ser i szynka jest dość słone.