ßßß
 
            
         Składniki: (na tortownice o wym 24 cm)1/2 kg dobrego sera do serników *125 g miękkiego masła4 jajka (najlepiej wiejskie)mała szczypta soli1 szklanka cukruokoło 75 g rodzynek królowej Helio (pół opakowania)1 łyżeczka mąki pszennej1 łyżeczka mąki ziemniaczanejpolewa i dekoracja mleczna Heliopłatki migdałowe Helio* gęsty (nie wodnisty) ser wiaderkowy typowo do serników lub twarożek kanapkowo-sernikowy, który ma również odpowiednią konsystencjęPrzygotowanie:Rodzynki siekamy na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki. Obsypujemy je zwykłą mąką, mieszamy aby dokładnie się obtoczyły.Do jednej miski wbijamy białka, do drugiej żółtka.Białka ubijamy na sztywno z małą szczyptą soli.Do żółtek dodajemy miękkie masło i cukier. Całość miksujemy, aż do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy powoli nasz ser, ciągle miksując.Nie przestajemy miksować. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, następnie obtoczone w mące rodzynki.Na koniec (zmniejszając obroty miksera na minimalne) dodajemy ubitą pianę z białek. Miksujemy delikatnie tylko do połączenie składników.Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut.Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie odstawiamy do przestygnięcia.Gdy sernik całkowicie ostygnie zdejmujemy obręcz i zdobimy wierzch ciasta. Polecam polać go pyszną mleczną polewą i obsypać migdałowymi płatkami.Sernik wstawiamy do lodówki, tam uzyska pożądaną (zwartą) konsystencję.
Składniki: (na tortownice o wym 24 cm)1/2 kg dobrego sera do serników *125 g miękkiego masła4 jajka (najlepiej wiejskie)mała szczypta soli1 szklanka cukruokoło 75 g rodzynek królowej Helio (pół opakowania)1 łyżeczka mąki pszennej1 łyżeczka mąki ziemniaczanejpolewa i dekoracja mleczna Heliopłatki migdałowe Helio* gęsty (nie wodnisty) ser wiaderkowy typowo do serników lub twarożek kanapkowo-sernikowy, który ma również odpowiednią konsystencjęPrzygotowanie:Rodzynki siekamy na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki. Obsypujemy je zwykłą mąką, mieszamy aby dokładnie się obtoczyły.Do jednej miski wbijamy białka, do drugiej żółtka.Białka ubijamy na sztywno z małą szczyptą soli.Do żółtek dodajemy miękkie masło i cukier. Całość miksujemy, aż do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy powoli nasz ser, ciągle miksując.Nie przestajemy miksować. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, następnie obtoczone w mące rodzynki.Na koniec (zmniejszając obroty miksera na minimalne) dodajemy ubitą pianę z białek. Miksujemy delikatnie tylko do połączenie składników.Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut.Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie odstawiamy do przestygnięcia.Gdy sernik całkowicie ostygnie zdejmujemy obręcz i zdobimy wierzch ciasta. Polecam polać go pyszną mleczną polewą i obsypać migdałowymi płatkami.Sernik wstawiamy do lodówki, tam uzyska pożądaną (zwartą) konsystencję. Smacznegośroda, 06 kwietnia 2016, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyPieczona owsianka z ...WYNIKI KONKURSU! - WYGRAJ ...Serniczek chia na jagodach z ...Najprostsza surówka obiadowa ...Delikatne placuszki z ...Ciasto z jabłkami najeżone ...Jagodowe serniczki na ...Grillowana tortilla z ...Bardzo pomarańczowa babka z ...Wiosenne kanapki z lekką ...
Smacznegośroda, 06 kwietnia 2016, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyPieczona owsianka z ...WYNIKI KONKURSU! - WYGRAJ ...Serniczek chia na jagodach z ...Najprostsza surówka obiadowa ...Delikatne placuszki z ...Ciasto z jabłkami najeżone ...Jagodowe serniczki na ...Grillowana tortilla z ...Bardzo pomarańczowa babka z ...Wiosenne kanapki z lekką ...
 Słodkie okruszkiSPIS TREŚCI (OBRAZKOWY)Proszę o cierpliwość. Spis (treści) w fazie przygotowań. Inna nawigacja po blogu - wróć na stronę główną -> Wybierz kategorie, która Cię interesuje
Słodkie okruszkiSPIS TREŚCI (OBRAZKOWY)Proszę o cierpliwość. Spis (treści) w fazie przygotowań. Inna nawigacja po blogu - wróć na stronę główną -> Wybierz kategorie, która Cię interesuje Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Prawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Prawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie: Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog