Wykonanie
Rzeżucha to prawdziwa bomba witaminowa, nic
dziwnego to przecież symbol odradzającego się życia i sił witalnych. Długa lista zalet - tutaj - powinna Cię zachęcić, by włączyć ją do menu.
Rzeżucha to jeden z symboli Wielkanocy i właśnie teraz sobie o niej przypominamy. Siejemy te maleńkie, niepozorne, zielone listki, by stanowiły ozdobę wielkanocnego stołu.Wysiewam
rzeżuchę systematycznie już od połowy lutego i ląduje w
śniadaniowych koktajlach. Ze względu na pikantny i bardzo intensywny smak nie można przesadzić z jej ilością. Przygotowując zielone koktajle potraktuj
rzeżuchę jako dodatek do
szpinaku lub
jarmużu, bo sama
rzeżucha nie
zdoła zabarwić koktajlu na apetyczny zielony kolor.WSZYSTKIM CZYTELNIKOM BLOGA ŻYCZĘ ZDROWYCH, WESOŁYCH i SMACZNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH !
Składniki:1
jabłko1
gruszka1/4
ananasa1
banan1- cm kawałek
imiru1 liść
jarmużu1 łyżeczka kujawskiego
oleju lnianego1/2 tacki
rzeżuchyokoło 1 szklanki
wodyWykonanie:
owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki na dno kielicha blendera wlać
wodę, dodać
owoce,
zieleninę i zmiksować do pożądanej konsystencjiNA ZDROWIE !Uwagi: nie spożywaj
rzeżuchuy więcej niż 2-3 łyżeczki dziennie. Bardzo silnie dezynfekuje
drogi moczowe. Szczególnie powinny uważać osoby ze schorzeniami nerek