Wykonanie
Przy współudziale małolata powstało brownie, jak również zdjęcia. Ciasto
czekoladowe, poprzetykane
orzechową nutką
masła, słodziutkie...Zapraszam :)

porcja na kwadratową foremkę do brownie 23 cm - użyłam 23/17 cm10 dkg
gorzkiej czekolady17,5 dkg
masła3 spore
jajka20 dkg
cukru muscovado - użyłam ciemnego, ale jasne też może być12 dkg
mąki pszennej2 łyżki niesłodzonego
kakaomasa orzechowa:18 dkg
masła orzechowego bez drobinek - użyłam niesolonego
orzechowo-
kokosowego5 dkg
cukru zwykłego1 łyżka
mąki pszennej5 łyżek
mleka tłustego

Połamaną na kawałki
czekoladę oraz
masło rozpuszczam w kąpieli
wodnej.Odstawiam na bok do momentu, aż masa będzie potrzebna.
Jajka ubijam do białości, dodaję stopniowo
cukier muscovado i miksuję, aż powstanie konsystencja musu.Następnie dodaję rozpuszczoną
czekoladę z
masłem, miksuję.Stopniowo dosypuję
mąkę z
kakao, miksuję.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.Masę wykładam do wyłożonej papierem do pieczenia formy.Wszystkie składniki masy orzechowej miksuję i łyżeczką nakładam małe porcje na masę
czekoladową, a następnie wykałaczką delikatnie mieszam obie masy.Piekę 30 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu brownie studzę w formie, kroję po ostudzeniu. Smacznego!!!