ßßß
Jeden z lepszych murzynków jakie jadłam.Fantastycznie kakaowy z kremem który doskonale pasuje do ciasta.Ciasto jest proste w wykonaniu i niestety bardzo szybko znika , dlatego proponuję zrobić od razu podwójna porcję. Przepis zaczerpnięty z miesięcznika Claudia.CIASTOkostka margaryny Palmaszklanka cukru4 łyżki ciemnego kakaopasta waniliowa lub cukier wanilinowy4 jajka rozmiar L1 1/2 szklanki mąkiłyżeczka proszku do pieczeniaMargarynę,cukier i kakao włożyć do rondelka i roztopić na gładką masę. Połowę szklanki odlać na polewę. Resztę przestudzić. Ubić pianę z białek,żółtka dołożyć do masy zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i pastę waniliową .Wymieszać mikserem. Na koniec dołożyć ubitą pianę delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ( 30x10 )i wstawić do nagrzanego piekarnika - 175 stopni - na 45 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na blaciki.KREM0,5 mlekabudyń waniliowy z cukrem2 łyżki kremu typu nutella4 łyżki kawy cappuccino w proszku o dowolnym smaku ( u mnie orzechowe )kostka masłaNa mleku ugotować budyń wg.przepisu z dodatkiem kremu nutella. Przykryć naczynie folią tak by ta nie dotykała budyniu - nie zrobi się kożuch - ostudzić.Utrzeć masło do białości dodając po łyżce zimnego budyniu,na koniec wmieszać cappuccino.Każdą warstwę ciasta przełożyć kremem. Złożyć ciasto i oblać pozostawioną masą. Przed podaniem schłodzić.