ßßß Cookit - przepis na Kokosowe ciasto z fasoli

Kokosowe ciasto z fasoli

nazwa

Wykonanie

Bezglutenowe ciasto kokosowe z białej fasoli, podane z cukrem pudrem i truskawkami
przełamałam się do fasolowych. jestem całkiem zadowolona z rezultatu, ale idealnie nie jest.
plan na dzisiaj
przeżyć.
PRZEPIS:
własny
/ 1 porcja /
składniki:
150 g fasoli z puszki
50 ml mleczka kokosowego z puszki
3-4 krople aromatu (olejku)
do smaku syrop klonowy/ryżowy/z agawy/melasa (w wersji niewegańskiej - miód)
łyżeczka lnu mielonego (zmielonego siemienia lnianego)
3 szczypty sody oczyszczonej
20 g mąki kokosowej
łyżeczka wiórków kokosowych jak zrobić?
Jeśli używamy fasoli z puszki należy ją dokładnie przepłukać pod zimną wodą. Fasolę, mleczko i aromat zmiksować, dodać syrop do smaku. Len, sodę i mąkę kokosową wymieszać, dodać do masy fasolowej.
Piekarnik nagrzać do 165 stopni Celsjusza. Masę przełożyć do kokilki (jest ona dosyć krucha - jeśli chcecie dodajcie więcej płynów), wierz posypać wiórkami kokosowymi, lekko ubić je łyżeczką, aby przylepiły się do ciasta. Przełożyć ciasto do piekarnika i piec je około 35 minut. Ciasto ostudzić, mi najlepiej smakowało schłodzone w lodówce.
smacznego.
Źródło:http://tostzdzemem.blogspot.com/2016/03/kokosowe-ciasto-z-fasoli.html