ßßß

PRZEPIS:własny/ 1 porcja /składniki:150 g fasoli z puszki50 ml mleczka kokosowego z puszki3-4 krople aromatu (olejku)do smaku syrop klonowy/ryżowy/z agawy/melasa (w wersji niewegańskiej - miód)łyżeczka lnu mielonego (zmielonego siemienia lnianego)3 szczypty sody oczyszczonej20 g mąki kokosowejłyżeczka wiórków kokosowych jak zrobić?Jeśli używamy fasoli z puszki należy ją dokładnie przepłukać pod zimną wodą. Fasolę, mleczko i aromat zmiksować, dodać syrop do smaku. Len, sodę i mąkę kokosową wymieszać, dodać do masy fasolowej.Piekarnik nagrzać do 165 stopni Celsjusza. Masę przełożyć do kokilki (jest ona dosyć krucha - jeśli chcecie dodajcie więcej płynów), wierz posypać wiórkami kokosowymi, lekko ubić je łyżeczką, aby przylepiły się do ciasta. Przełożyć ciasto do piekarnika i piec je około 35 minut. Ciasto ostudzić, mi najlepiej smakowało schłodzone w lodówce.smacznego.