Skoro dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Zdrowia to mam jedno przesłanie: JEDŹMY WARZYWA! Pyszne danie składające się z samych warzyw, lekko pikantnego sosu pomidorowego, a do tego tortilla i jogurt zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Mnie to danie zachwyciło i mam nadzieję, że również Wy staniecie się jego fanami!składniki:papryka czerwonapapryka zielonacebulakoper włoski250 g pieczarekpuszka fasoli czerwonejmała puszka kukurydzy660 ml soku pomidorowego2 łyżki przyprawy do kuchni meksykańskiejolej rzepakowydo podania: po 2 tortille na porcje, jogurt naturalnyPrzygotowanie: Na oleju przysmażamy cebulę i czosnek pokrojone w plasterki. Paprykę czerwoną i zieloną kroimy w większą kostkę, a koper w dużo drobniejszą. Gdy cebula się zeszkli dodajemy warzywa i przysmażamy około 10 minut. Pieczarki kroimy w ćwiartki i dodajemy do warzyw i smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy sok pomidorowy i przyprawę do kuchni meksykańskiej. Gotujemy 10 minut i dorzucamy kukurydzę i fasolę. Dusimy jeszcze całość około 5 minut. Podajemy z tortillą i jogurtem naturalnym.Właściwości odżywcze:kalorie 622 kcalbiałko 19 gtłuszcze 15 gwęglowodany 107 g