Przepisów na tartę z jabłkami jest wiele. Do znalezionego przepisu w internecie wprowadziłam korektę. Zamiast migdałów dodałam orzechy laskowe i żurawinę. Zmniejszyłam też ilość miodu. Wyszła smaczna tarta. PolecamSkładniki:Ciasto:250 gram mąki pszennej130 gram masła1 jajko1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliZe składników wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Formę wysmarować masłem i osypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć formę. Nakłuć widelcem, odciążyć fasolą. Piec 20 minut w temperaturze 180 st.CDodatkowo:4 jabłka4 łyżki miodu1/2 paczki masła1/2 szklanki brązowego cukruok. 80 gram pokrojonych orzechów laskowychgarść pokrojonej suszonej żurawinyJabłka obrać ze skórki, wyjąć gniazda i pokroić w cienkie plastry. Położyć na wypieczony spód i zapiekać przez 20 minut w temp. 200 st.CMasło rozpuścić z cukrem. Następnie dodać miód, orzechy laskowe i żurawinę. Całość wymieszać. Polać tartę i zapiekać jeszcze 5 minut. Smacznego