Wykonanie

Składniki na ciasto kruche:250 g
mąki pszennej50 g
cukru pudru100 g schłodzonego
masłaszczypta
soli1 łyżka kwaśnej
śmietany 18%1 żółtoPrzesiej
mąkę oraz
cukier puder.Dodaj
masło i posiekaj nożem.Następnie dodaj
żółtko,
śmietanę, szczyptę
soli.Ciasto dokładnie zagnieć, uformuj kulkę, zawiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 60 minut.Rozwałkuj ciasto na grubość 5 mm i wytnij z niego dowolny kształt ( w moim przypadku to koło)Na blasze wyłóż papier do pieczenie i przełóż ciasto, nakłuj je widelcem w kilku miejscach.Włóż ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. na 10 minut.Składniki na masę
pomarańczową:2
pomarańcze1 łyżka
soku z cytryny1 łyżka skórki z
pomarańczypół łyżeczki otartej
skórki z cytryny100 g
cukru50 g
białej czekolady50 g
płatków migdałowychdo dekoracji
płatki migdałów,
migdałyPomarańcze,
cytrynę wyparz, dokładnie wyszoruj.Zblenduj miąższ z
pomarańczy, dodaj
sok z cytryny, skórki z
owoców.Przełóż całość do garnuszka, wsyp
cukier i gotuj na małym ogniu, co jakiś czas mieszaj.Kiedy masa będzie już gęsta, dodaj
płatki migdałów, startą na tarce
czekoladę.Przestudzoną madę równomiernie rozprowadź na cieście.Udekoruj wedle uznania.Smacznego!