ßßß
Dziś przepis, którego nie zdążyłam opublikować przed Świętami, czyli jajka faszerowane pesto. Ten włoski przepis znalazłam u Laury Vitale i troszkę go zmodyfikowałam. Polecam na kolejną Wielkanoc lub jako ciekawą przystawkę na spotkania w większym gronie. Smacznego:)6 ugotowanych na twardo jajek,ok. 1/4 szklanki pesto,2 łyżki jogurtu greckiego lub majonezu,kilka oliwek lub suszonych pomidorów,2 łyżeczki orzeszków piniowych (u mnie ekologiczne orzeszki od Symbio),opcjonalnie łyżka startego parmezanuObrane jajka przekroić na pół, wyciągnąć żółtka i rozgnieść je widelcem. Połączyć z pesto, jogurtem i parmezanem. Farszem nadziewać wydrążone białka, na wierzch nałożyć plasterki oliwek lub pomidorów. Posypać orzeszkami piniowymi i ewentualnie szczyptą chili.