Wykonanie
Coraz więcej osób przygotowuje straszne potrawy na Halloween, zbiór moich przepisów na Halloween znajdziecie tutaj - klik . Dzisiaj przedstawiam popularne już w internecie
jajka z pająki - pamiętajcie, że pająki mają 4 pary odnóży krocznych i parę szczękoczułek z przodu głowotułowia :) Polecam Wam też desery:ziemia z robakamigałka oczna z panna cotty .
2-3
jajkakilka czarnych
oliwekewentualnie
musztarda lub
majonezJajka ugotować na twardo - włożyć do zimnej
wody, po zagotowaniu odliczyć 8 minut.Przelać zimną
wodą, obrać ze skorupek, przekroić na pół.
Oliwki przekroić na pół - połówki tworzą głowotułowie.Pozostałe połówki pokroić na paseczki i ułożyć z nich odnóża i szczękoczułki.Można namalować
musztardą lub
majonezem krzyż - mamy wtedy pająka krzyżaka.