ßßß

Opis : Jajka w majonezie podajemy nie tylko na Wielkanoc. Jajka w majonezie często występują na spotkaniach towarzyskich, gdzie cieszą się dużym wzięciem. To przekąska, która sprawdza się w każdej okoliczności. Wygodna, bo bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna. Ja proponuję Wam pomysł na jajka w majonezie z dodatkiem musztardy gruboziarnistej, które możemy podawać z kaparami, jeśli tylko lubimy, ale właśnie kapary idealnie pasują do tego rodzaju musztardy. Takie połączenie jest naprawdę smacznym i nieco innym urozmaiceniem zwykłych jajek w majonezie.Polecam.Pochodzenie : lekko zmodyfikowany przepis z pomysłu mojej koleżankiIlość : proporcjonalna do ilości połówek jajekSkładniki :duże ugotowane jajka na twardo (ilość według uznania)majonez (1 łyżeczka na 1. połówkę jajka)musztarda (0,5 łyżeczki na 1. połówkę jajka)kapary (ilość według uznania)Przygotowanie :Jajka przekroić na pół.Na żółtku rozsmarować majonez.Położyć musztardę.Podawać z kaparami na wierzchu lub obok jajek, aby każdy mógł dodać je bezpośrednio na jajka (ja położyłam obok, ponieważ nie każdy lubi kapary).