Wykonanie
Opis :
Jajka w
majonezie podajemy nie tylko na Wielkanoc.
Jajka w
majonezie często występują na spotkaniach towarzyskich, gdzie cieszą się dużym wzięciem. To przekąska, która sprawdza się w każdej okoliczności. Wygodna, bo bardzo szybka w przygotowaniu i smaczna. Ja proponuję Wam pomysł na
jajka w
majonezie z dodatkiem
musztardy gruboziarnistej, które możemy podawać z
kaparami, jeśli tylko lubimy, ale właśnie
kapary idealnie pasują do tego rodzaju
musztardy. Takie połączenie jest naprawdę smacznym i nieco innym urozmaiceniem zwykłych
jajek w
majonezie.Polecam.Pochodzenie : lekko zmodyfikowany przepis z pomysłu mojej koleżankiIlość : proporcjonalna do ilości połówek
jajekSkładniki :duże ugotowane
jajka na twardo (ilość według uznania)
majonez (1 łyżeczka na 1. połówkę
jajka)
musztarda (0,5 łyżeczki na 1. połówkę
jajka)
kapary (ilość według uznania)Przygotowanie :
Jajka przekroić na pół.Na
żółtku rozsmarować
majonez.Położyć
musztardę.Podawać z
kaparami na wierzchu lub obok
jajek, aby każdy mógł dodać je bezpośrednio na
jajka (ja położyłam obok, ponieważ nie każdy lubi
kapary).