ßßß
Składniki:- biszkopt z tego przepisuMasa:- 500 g mascaropne- 300 ml śmietanki 30-36%- 3/4 szklanki cukru pudru trzcinowegoŚmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier (stopniowo). Dodajemy stopniowo mascarpone mieszając. I tak mamy gotową masę :)Biszkopt przekrawamy na 3 placki. Każdy placek nasączamy. U mnie nasączenie z wody z cytryną i miodem :)Przekładamy tort masą zostawiając 1/4 masy z serka i śmietany do obłożenia tortu.Do pozostałej masy dodałam 150 g nutelli (można dać samo kakao). Wymieszałam za pomocą miksera i obłożyłam za pomocą szpatułki. Udekorowaliśmy kolorowymi cukiereczkami.PS. przed dekoracją cukierkami tort można wstawić do schłodzenia. Wówczas mamy większą pewność, że cukierki nie zaczną się rozpuszczać na masie :)Nie mam zdjęcia po przekrojeniu niestety :(SMACZNEGO!!!