Wykonanie
Miałam gdzieś w głowie wyobrażenie tego smaku i muszę przyznać, że się nie zawiodłam - prosty, łatwy posiłek może smakować świetnie. Zaczęło się od tego, że przypomniały mi się te pyszne
ziemniaki z gzikiem, i pomysł ewoluował dalej, aż do wykorzystania
tuńczyka z puszki, którego zresztą bardzo lubię.


Składniki na 2 osoby :ok. 400 g. ugotowanych
ziemniaków2 pełne łyżki
twarogu (użyłam gładkiego, z wiaderka, oczywiście niesłodzonego)1 duża puszka
tuńczyka w oleju, w kawałkachposiekany
kopereksól,
pieprz do smakuPrzygotowanie :Obrane
ziemniaki kroję w małe kawałki i gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzam i do gorących dokładam
ser, duszę razem aż będą zupełnie gładkie. Doprawiam do smaku
koperkiem,
solą i
pieprzem, a na końcu dodaję
tuńczyka (lekko odsączonego z
oleju). Mieszam, by się połączyły. Podaję jako dodatek np. do sadzonych
jajek.