Wykonanie
Cześć =) Kolorowa
sałatka ze świeżych warzyw, to dawka różnorodnych witamin i mikroelementów niezbędnych dla zdrowia, a jednocześnie wielosmakowa uczta dla podniebienia. Bazą są liście
sałaty, na przykład kolorowa mieszanka
młodych listków, albo porwane lub pokrojone liście
sałaty masłowej, rzymskiej, dębowej, czy nawet lodowej. Wykładamy
sałatę na indywidualne talerze, a na wierzch dodajemy inne warzywa, według upodobań. Aby taka
sałatka stała się sycącym, pełnowartościowym posiłkiem, warzyw musi być dużo oraz potrzebny będzie dodatek
białkowy. Tym razem jest nim
jajko i
ser mozzarella =)

Potrzebne będą:-
sałata masłowa- półplastry
pomidora-
ser mozzarella pokrojony w kostkę-
bazylia-
jajko na twardo- dowolny
sos sałatkowy- świeżo mielony
pieprz- opcjonalnie
szczypior lub
kiełki do dekoracjiSposób wykonania:1) Wykładamy
sałatę jako dolną warstwę na indywidualne talerze / miski.2) Na to układamy pozostałe składniki i polewamy sosem.Smacznego =)Agnieszka