Wykonanie
Cześć =) Kolorowa
sałatka ze świeżych warzyw, to dawka różnorodnych witamin i mikroelementów niezbędnych dla zdrowia, a jednocześnie wielosmakowa uczta dla podniebienia. Bazą są liście
sałaty, na przykład kolorowa mieszanka
młodych listków, albo porwane lub pokrojone liście
sałaty masłowej, rzymskiej, dębowej, czy nawet lodowej. Wykładamy
sałatę na indywidualne talerze, a na wierzch dodajemy inne warzywa, według upodobań. Aby taka
sałatka stała się sycącym, pełnowartościowym posiłkiem warzyw musi być dużo oraz potrzebny będzie dodatek
białkowy. Tym razem jest nim
jajko i wędzony
pstrąg =)
Potrzebne będą:- kolorowy mix
sałat- plastry
rzodkiewki- 1 mały filet z wędzonego
pstrąga-
szczypior-
jajko na twardo-
pomidorki- trochę startego
parmezanu- dowolny
sos jogurtowy- świeżo mielony
pieprzSposób wykonania:1) Wykładamy
sałatę jako dolną warstwę na indywidualne talerze / miski.2) Na to układamy pozostałe składniki i polewamy sosem.
Smacznego =)Agnieszka