ßßß
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE :18-20 krewetek black tigermix ulubionych sałat10 kolorowych pomidorkówpół kostki masła5 ząbków czosnkumajonezkeczupmały jogurt naturalnycytrynapieczywo
Zacznijmy od sosu - mieszamy jogurt, 3 łyżki majonezu i 3 łyżki keczupu, w razie konieczności doprawiamy, odstawiamy do lodówki. Sałatę układamy na talerzach, dodajemy umyte i przekrojone na pół pomidorki. Jeśli mieliśmy krewetki mrożone, należy je rozmrozić, opłukać i osuszyć. Ja dla wygody (by później nie grzebać palcami w jedzeniu) odrywam ogonki z pozostałością pancerzy przed smażeniem. Na patelni roztapiamy masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, smażymy krewetki (smażę po ok. 1-1,5 minuty z każdej strony) i ciepłe przekładamy na sałatę. Gotową sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy sosem, podajemy z pieczywem - ja wybrałam bagietkę czosnkową, smacznego! Palce lizać! :)