Wykonanie
Kochani! Dzień Kobiet był dla mnie totalnie przecudowny, więc postanowiłam zrewanżować się Narzeczonemu pyszną kolacją. Niespodzianka się udała, kompletnie się nie spodziewał, a
sałatka wyszła przepyszna! Zapraszam po przepis. :)

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE :
18-20
krewetek black tiger
mix ulubionych
sałat10 kolorowych
pomidorkówpół kostki
masła5 ząbków
czosnkumajonezkeczupmały
jogurt naturalnycytrynapieczywo
Zacznijmy od sosu - mieszamy
jogurt, 3 łyżki
majonezu i 3 łyżki
keczupu, w razie konieczności doprawiamy, odstawiamy do lodówki.
Sałatę układamy na talerzach, dodajemy umyte i przekrojone na pół
pomidorki. Jeśli mieliśmy
krewetki mrożone, należy je rozmrozić, opłukać i osuszyć. Ja dla wygody (by później nie grzebać palcami w jedzeniu) odrywam ogonki z pozostałością pancerzy przed smażeniem. Na patelni roztapiamy
masło z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem, smażymy
krewetki (smażę po ok. 1-1,5 minuty z każdej strony) i ciepłe przekładamy na
sałatę. Gotową
sałatę skrapiamy
sokiem z cytryny, polewamy sosem, podajemy z
pieczywem - ja wybrałam
bagietkę czosnkową, smacznego! Palce lizać! :)