ßßß
Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 5 kwietnia 2016 r. To właśnie koleżanka z pracy - Ala zainspirowała mnie do przygotowania tego deseru . Kiedy zaczęła mi opowiadać o zaletach musu na bazie kakao i mleczka kokosowego, delikatnie muśniętego ksylitolem po prosu wiedziałam, że muszę go popełnić. Rzeczywiście deser jest doskonały - rozpływa się w ustach mocno czekoladowy, subtelnie kokosowy - zachwycił wszystkich domowników i gości. Atutem jest prostota jego wykonania. Latem mus podaję z dodatkiem sezonowych owoców np. wiśni czereśni, jagód, czy malin, zimą z kawałkami orzechów prażonych migdałów, suszonych owoców. Aby wzbogacić smak można dodać łyżeczkę brandy - polecam :-)Mus czekoladowy na mleku kokosowym Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 2 kwietnia .Aksamitny mus czekoladowy na mleku kokosowym! Deserdyskretny w swojej prostocie i elegancji :-)Oceny: 5 , 0Czas przygotowania: 2 godz.Łączny czas: 2 godz.Liczba porcji: 3 porcjeRozmiar porcji: zawartość 1 pucharka (jak na zdjęciu)Składniki:kakao : 1/3 szklankiksylitol (może być ewentualnie cukier): 1/2 szklankimleko kokosowe : 400 ml (1 puszka)Przygotowanie: w misce delikatnie mieszam suche składniki z mlekiem kokosowymnastępnie przez 2 minuty ubijam mieszaninę trzepaczką na wysokich obrotach ]przekładam do pucharków (miseczek) i odstawiam do lodówki przynajmniej na 2 godz. ( najlepiej na noc)
Smacznego :-)