ßßß
Składniki:1/2 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej1/4 szklanki kakao4 jajka3/4 szklanki cukruolejek cytrynowy4 łyżki majonezuopakowanie cukru waniliowego lub łyżka domowego1 łyżeczka proszku do pieczeniaOpis wykonania:Białka ubijamy na sztywną piane pod koniec dodajemy stopniowo cukier cały czas miksując do uzyskania lśniącej masy. Następnie dodajemy żółtka i cukier waniliowy. Mąki mieszamy z proszkiem i kakao, przesiewamy. Dodajemy stopniowo do ubitych białek delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy olejek i majonez dokładnie łączymy z masą.Wylewamy ciasto do wysmarowanej i oprószonej mąką formy. Pieczemy w 170 C około 45 minut.Studzimy babkę i dopiero wyciągamy z formy, dowolnie dekorujemy.