Wykonanie
Pin It

W naszym kalendarzu pojawił się już marzec, a to oznacza, że wiosna coraz bliżej. I co za tym idzie, jak co roku, powoli będziemy się przerzucać na nieco lżejszą dietę. Na blogu pojawią się nowe, nieco odchudzone dania. Dziś zapraszam Was na pyszną
sałatkę z
cieciorką, lub jak to woli,
ciecierzycą. Wykorzystałam do niej
granata, żeby się jeszcze nim nacieszyć, zanim skończy się na niego sezon.

Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:2 szklanki ugotowanej
ciecierzycy1/2
czerwonej cebuliziarenka z 1/2
granata2-3 łyżki
oliwy z oliweksok z 1/2
cytryny2 łyżki grubo posiekanej
natki pietruszkisól morska
Wykonanie:
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Do miski wrzucamy
cieciorkę, piórka
cebuli, ziarenka
granatu, posiekaną
natkę. Wlewamy
oliwę i
sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy
sól.
Sałatkę ponownie mieszamy i od razu możemy podawać ją na stół.