ßßß
W naszym kalendarzu pojawił się już marzec, a to oznacza, że wiosna coraz bliżej. I co za tym idzie, jak co roku, powoli będziemy się przerzucać na nieco lżejszą dietę. Na blogu pojawią się nowe, nieco odchudzone dania. Dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę z cieciorką, lub jak to woli, ciecierzycą. Wykorzystałam do niej granata, żeby się jeszcze nim nacieszyć, zanim skończy się na niego sezon.
Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:2 szklanki ugotowanej ciecierzycy1/2 czerwonej cebuliziarenka z 1/2 granata2-3 łyżki oliwy z oliweksok z 1/2 cytryny2 łyżki grubo posiekanej natki pietruszkisól morska
Wykonanie:Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Do miski wrzucamy cieciorkę, piórka cebuli, ziarenka granatu, posiekaną natkę. Wlewamy oliwę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy sól. Sałatkę ponownie mieszamy i od razu możemy podawać ją na stół.