Wykonanie
Pin It

Dziś na tapecie szybka pasta z
tuńczyka. Doskonała tak naprawdę do każdego rodzaju
chleba, czy to będzie razowa kromka, czy cieplutki tościk, czy po prostu
chrupkie pieczywo. Możemy ja także wykorzystać do faszerowania jaj lub
pomidorów. Idealna na codzienne śniadanie, ale także na domową imprezę.


Czas przygotowania: 10 minutSkładniki:1 puszka
tuńczyka w oleju1 opakowanie
serka śmietankowego2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego1 łyżeczka
sosu Worcestershiresólpieprzlistki
natki pietruszkiWykonanie:
Serek i
tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy,
pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy.
Chleb lub grzanki smarujemy pastą, ozdabiamy
oliwkami,
rukolą i
natką pietruszki.