ßßß

/1 porcja/250 g ricottyłyżka mąki z pestek dyni biołyżka mąki gryczanejłyżeczka suszonych drożdżypłaska łyżeczka sproszkowanej herbaty Matchaduże jajko(można zastąpić wegańskim jajkiem z nasion chia)szczypta solikilka kropel ekstraktu waniliowegołyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formyłyżka Alternasweet (lub innego słodzidła)+garść jagód + łyżeczka bio oleju z nasion chia + łyżeczka syropu z daktyliRicottę zmiksować na gładką masę z drożdżami, jajkiem i solą,dodać obie mąki oraz sproszkowaną Matchę.Następnie dodać ekstrakt i słodzik Alternasweet.Ponownie zmiksować i odstawić na 15 minut.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Jagody rozmrozić i połączyć z syropem i olejem z nasion chia.Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń. masę serową.Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Podawać z przygotowanymi wcześniej jagodami.Jeść na ciepło lub zimno :)Smacznego!
Wszystkie produkty wyróżnione kursywą dostaniecie w sklepie internetowym