Wykonanie


/1 porcja/250 g
ricottyłyżka
mąki z pestek dyni biołyżka
mąki gryczanejłyżeczka
suszonych drożdżypłaska łyżeczka sproszkowanej
herbaty Matchaduże
jajko(można zastąpić wegańskim
jajkiem z nasion chia)szczypta
solikilka kropel ekstraktu
waniliowegołyżeczka
oleju kokosowego do natłuszczenia formyłyżka Alternasweet (lub innego słodzidła)+garść
jagód + łyżeczka bio
oleju z nasion chia + łyżeczka
syropu z
daktyliRicottę zmiksować na gładką masę z
drożdżami,
jajkiem i
solą,dodać obie
mąki oraz sproszkowaną Matchę.Następnie dodać ekstrakt i słodzik Alternasweet.Ponownie zmiksować i odstawić na 15 minut.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Jagody rozmrozić i połączyć z
syropem i
olejem z nasion chia.Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń. masę
serową.Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Podawać z przygotowanymi wcześniej
jagodami.Jeść na ciepło lub zimno :)Smacznego!


Wszystkie produkty wyróżnione kursywą dostaniecie w sklepie internetowym