ßßß
***/przepis własny//1 porcja/Ciasto:350 g twarogu sernikowego40 g mąki sezamowejduże jajkopłaska łyżka pasty sezamowej pomarańczowejpłaska łyżka pasty sezamowej naturalnejdwie łyżki cukru z kwiatu kokosaszczypta soliłyżeczka masła do natłuszczenia foremekDo podania:tahini kakaowa i truskawkiPrzygotowanie :Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.Dodać mąkę sezamową i cukier. Ponownie zmiksować.Rozdzielić masę na dwie części.Do jednej dodać łyżkę tahini pomarańczowej, do drugiej - naturalnej.Do natłuszczonego naczynia przełożyć jedną masę, następnie drugą.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu, podane z pastą sezamową kakaową i owocami.Smacznego!
***Zestaw past sezamowych w różnych smakach możecie nabyć w sklepie internetowym