Wykonanie
***/przepis własny//1 porcja/Ciasto:350 g
twarogu sernikowego40 g
mąki sezamowejduże
jajkopłaska łyżka pasty sezamowej pomarańczowejpłaska łyżka pasty sezamowej naturalnejdwie łyżki
cukru z kwiatu
kokosaszczypta
soliłyżeczka
masła do natłuszczenia foremekDo podania:tahini
kakaowa i
truskawkiPrzygotowanie :
Twaróg zmiksować na gładką masę z
jajkiem i
solą.Dodać
mąkę sezamową i
cukier. Ponownie zmiksować.Rozdzielić masę na dwie części.Do jednej dodać łyżkę tahini pomarańczowej, do drugiej - naturalnej.Do natłuszczonego naczynia przełożyć jedną masę, następnie drugą.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu, podane z pastą
sezamową kakaową i
owocami.Smacznego!
***Zestaw past
sezamowych w różnych smakach możecie nabyć w sklepie internetowym