Dziś Międzynarodowy Dzień Czekolady. Z tej okazji przygotowałam dla Was zdrową wersję budyniu czekoladowego :) Budyń troszkę nietypowy, bo z dodatkiem ryżu :) Nie zawiera białego cukru oraz glutenu i laktozy. W związku z tym to idealna przekąska dla alergików oraz miłośników zdrowego stylu życia.przepis na 2 porcję150 g ugotowanego ryżu100 ml mleka kokosowegobanan2 łyżki mioduszczypta cynamonu2 łyżki kakaoszczypta ostrej papryczki w proszkuDo naczynia blendera przełóż ugotowany ryż, pokrojonego na małe kawałki banana, cynamon, kakao, miód oraz mleko kokosowe. Całość dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj szczyptę ostrej papryki w proszku, wymieszaj dokładnie. Gotowy budyń przełóż do małych słoiczków lub szklanek, udekoruj startą, gorzką czekoladą i wstaw na 30 minut do lodówki. Podawaj po schłodzeniu :)Smacznego :)