ßßß
Składniki:Ciasto:300 g mąki pszennej300 g mleczka kokosowego1 jajko130 g cukru (można wykorzystać cukier fiołkowy)5 łyżek oleju1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżka syropu lub nalewki fiołkowejKrem:300 ml śmietany kremówki 30%250 g serka mascarponekilka łyżek cukrufiołki wonnedżem fiołkowyWykonanie:Z podanych składników przygotowujemy ciasto na muffinki. Do składników mokrych stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i sodą.Foremki napełniamy do 3/4 wysokości, pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Studzimy w uchylonym piekarniku.Z wystudzonych babeczek wycinamy środki za pomocą specjalnego plastikowego przyrządu. W powstałe otwory nakładamy dżem fiołkowy.Kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do niej serek mascarpone i cukier. Przygotowanym kremem dekorujemy babeczki za pomocą ozdobnej tylki.

Na koniec każdą babeczkę dekorujemy kwiatami fiołków wonnych.
Smacznego!