Wykonanie
Makaronowe koszyczki, zapieczone z warzywami,
jajkiem i
jogurtem są idealne na lekkie i zdrowe śniadanie lub kolacje.

Składniki :150 g
makaronu spaghetti razowego2
jajka150 g gęstego
jogurtu naturalnego50 g
ricottysól,
pieprz do smakuszczypta
kurkumy1 mrożonka, mieszanka włoska 450 g1/2 część
czerwonej papryki2 łyżki
masładowolne
kiełki i
bazylia do posypaniaPrzygotowanie :
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na miękko, odcedzamy studzimy.
Paprykę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni na
maśle, razem z rozmrożonymi warzywami. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem, ogrzewając mieszamy aż płyny odparują.
Jogurt mieszamy z
jajkami,
ricottą i
kurkumą.Małe porcje
makaronu rozkładamy do foremek na tarteletki, wylewamy po dwie łyżki masy jajecznej a na to kładziemy porcję warzyw.Tarteletki zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 15 minut.Podajemy ciepłe posypane
kiełkami i
bazylią. Smacznego.

Polecam zakupy w sklepie internetowym AGNEX gdzie znajdziecie duży wybór zdrowych produktów.