Wykonanie
Dzisiaj pomysł na
pastę z makreli,
twarożku,
suszonych pomidorów i
oliwek. Smaki świetnie się łączą, przez co powstała wyrazista pasta, która idealnie nadaje się do
pieczywa.

SKŁADNIKI :1 duża,
wędzona makrela250 g
twarogu1 łyżeczka
przecieru pomidorowego1
cebula, pokrojona w kostkę4
suszone pomidory z zalewy olejowej1 łyżka
oleju z
pomidorówsól,
pieprz do smakukilka pokrojonych
oliweknatka pietruszki do posypaniaPRZYGOTOWANIE :
Makrelę pozbawiamy skóry i kręgosłupa, mielimy w maszynce do
mięsa.
Twaróg rozkruszamy w misce i dodajemy,
makrelę, drobno pokrojoną
cebulę,
pomidory i
oliwki (kilka pozostawiamy do posypania) przecier,
olej i
przyprawy.Dokładnie mieszamy najlepiej widelcem aż powstanie jednolita pasta.Przekładamy ją do miseczek, posypujemy
oliwkami,
suszonymi pomidorami i
natką pietruszki.Przechowujemy w lodówce do 2 dni, smacznego.