Wykonanie
Składniki:2
jajka1/2 szklanki
cukru1 łyżka
mąki ziemniaczanej1/2 szklanki
mąki pszennej1/2 łyżeczka
proszku do pieczenia100 ml
oleju1/2
cytrynySposób wykonania:1.
Jajka ubić z
cukrem na puszystą masę. Obie
mąki wymieszać z
proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać do masy jajecznej i miksować. Dodać
olej, a na końcu skórkę otartą z 1/2
cytryny i wyciśnięty sok.2. Ciasto przełożyć do dowolnych foremek wysmarowanych tłuszczem (u mnie foremki na muffinki). Piec 30 minut w 180 st. C. Wystudzone babeczki udekorować wedle uznania.3. Z podanych składników wychodzi 8-10 niedużych babeczek.Smacznego!!!
Źródło: Tradycyjna kuchnia Kasi