Wykonanie
Kolejne
śniadaniowe placuszki z dodatkiem
banana . Tym razem jako składnik zmienny wystąpił
kefir, dzięki któremu placuszki są trochę kwaskowe.Składniki: 1
banan,
kefir,
cukier ciemny (odrobinka, ale można też pominąć), 1
jajko,
mąka (tyle aby uzyskać konsystencje gęstej
śmietany).Przygotowanie:
banana rozgniatamy widelcem, dodajemy
kefir,
jajko,
cukier i razem mieszamy widelcem. Na koniec dodajemy
mąki i mieszamy. Nakładamy na patelnie i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy same lub z dowolnym dodatkiem
dżem,
krem czekoladowy,
miód. U mnie tym razem kilka placuszków zjedliśmy z
miodem truskawkowym, który w ramach eksperymentu zakupiłam jakiś czas temu.Trudno mi podać szczegółowy przepis, bo
kefir i
mąkę dodawałam na oko.