Wykonanie
Czasami mam ochotę na szybką, fajną, smaczną, a przede wszystkim zdrową przekąskę. Wszystkie te kryteria spełniają naleśniki przygotowane na
mące pełnoziarnistej z kremowym
serkiem z
łososiem i
rukolą. Składniki te tworzą idealną całość, fantastycznie nadającą się na przystawkę, czy drugie śniadanie do pracy.

Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera glutenCzas przygotowania: 15 minutIlość porcji: 5Składniki:Na naleśniki1 ¾ szklanki
mąki pełnoziarnistej pszennej1 ½ szklanki
mleka1
jajkoszczypta
soliłyżka
margarynyDodatki:2 opakowania
serka śmietankowego z
łososiem½ opakowania
rukoliKilka gałązek
szczypiorkuW misce umieszczamy składniki na naleśniki, a następnie miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Jeśli jest zbyt gęste dolewamy nieco
wody, jeśli zbyt płynne dosypujemy
mąkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną
margaryny smażymy naleśniki. Mi wyszło 5 całkiem sporych. W
między czasie
szczypiorek zalewamy wrzątkiem i po 30 sekundach wyjmujemy. Naleśniki smarujemy
serkiem i obsypujemy
rukolą. Zwijamy w rulonik. Zawiązujemy
szczypiorek tak gęsto, jak grube kawałki chcemy uzyskać. Kroimy i podajemy. Smacznego







