Wykonanie
Praktycznie od paru miesięcy jem na śniadanie to samo. Uwielbiam te omlety i tylko czasami coś w nich delikatnie zmieniam. Za to często mam inne dodatki.

płatki owsiane 20godżywka
białkowa (czekoladowa lub waniliowa) 10g1
jajko1/3 łyżeczki
cynamonu1 łyżeczka
sezamu lub 1 mały
banan (opcjonalnie)
olej kokosowyWieczorem zalewam gorącą
wodą płatki i pod przykryciem trzymam je do rana.Rano dodaje odżywkę oraz
cynamon i dokładnie mieszam. Dopiero po wymieszaniu dodaje
jajko i znowu dokładnie mieszam (jak dodam wszystko na raz to
cynamon i odżywka zbiją się w kulki).Rozgrzewam małą teflonową patelnie i rzucam na nią troszkę
oleju kokosowego.Nalewam masę i smażę z obydwu stron.W momencie wlania ciasta na patelnię można na mokrej jeszcze stronie ułożyć pokrojonego
banana lub posypać
sezam i dopiero wtedy przełożyć placka na drugą stronę.Placka jem jak już lekko ostygnie. Zazwyczaj smaruję go
masłem orzechowym i
dżemem lub
dżemem i
serkiem wiejskim. Czasem dodaje też
owoce.

