Trzeba szukać zdrowszych alternatyw. :-) W tym przypadku nie dość, że zamiast kupować w sklepie, robimy paprykarz samodzielnie, to jeszcze biały ryż zastępujemy bardzo zdrową kaszą jaglaną. Wyszło pysznie, trudno powiedzieć która wersja smaczniejsza. :-) Jeśli jednak wolisz klasykę, zapraszam po przepis na zwykły paprykarz: TUTAJ .2 wędzone makrele2 woreczki kaszy jaglanej2 sporej wielkości cebule4 marchewki2-3 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki ostrej paprykisól, pieprzolej1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.2. Cebulę drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po czym podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw.3. Rybę bardzo dokładnie oczyszczamy z ości i skóry. Rwiemy na drobne kawałeczki.4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na pieczywie.