Wykonanie
Chińskie dania mają to do siebie, że bardzo wiele z nich przygotujemy prosto i naprawdę szybko. Czas przygotowania tego obiadu to niecałe 30 minut. Mnóstwo w nim smaku i aromatu a jeśli ktoś nie lubi zdecydowanej, chińskiej
mieszanki przypraw - można pominąć ją w przepisie, uzyskamy wtedy pysznego
kurczaka z chińskimi warzywami. :-)
2
filety z kurczaka700g
mrożonej chińskiej mieszanki2-3 łyżeczki
przyprawy do dań chińskich
sól,
pieprzolej sezamowy (można zastąpić rzepakowym)1 łyżka
sezamu, u mnie od
Przyprawy Świata
Gdynia1. Filety kroimy w cienkie paski. Obsypujemy obficie
przyprawą do dań chińskich i podsmażamy na dobrze rozgrzanym
oleju.2. Kiedy filety się zarumienią dodajemy warzywa (nie trzeba ich uprzednio rozmrażać). Smażymy aż rozmrożą się i zmiękną a
woda wyparuje. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Posypujemy
sezamem.3. Podajemy z
makaronem lub
ryżem.