Wykonanie

Dzisiaj Dzień
Czekolady więc na blogu musi pojawić się coś
czekoladowego :)Mam dla Was coś wyjątkowego- lava
cake - pyszne
czekoladowo-
czekoladowe ciacho z płynnym środkiem - wylewającą się po przekrojeniu pachnącą ...
czekoladą :)Teraz sami/same możecie przygotowywać w domu
czekoladowe fondanty :) :) :)

SKŁADNIKI (na 9
ciastek - dzisiaj nie liczymy kalorii :))2 tabliczki
gorzkiej czekolady100 g
masła8 ły żek
cukru4 średnie
jajka2 ły żki
mąki pszenne jszczypta
solimasło +
bułka tarta do foremkiPRZYGOTOWANIE
Czekoladę połamaną na kostki roztapiamy razem z
masłem na gładką masę - w k ą pieli
wodnej lub w mikrofalówce.
Cukier i
jajka z odrobiną
soli miksujemy krótko na gładką mas ę. Dodajemy
mąkę i znów krótko mieszamy. Następnie wlewamy
czekoladową masę i łączymy w jednolitą masę krótko m i ksując.Foremkę do mu ffinów (9 otworów) smarujemy
masłem i wysypujemy niewielką ilością
bułki tartej. Wlewamy
czekoladową masę -
ciastka trochę urosną :). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 8-9 minut. Po wyjęciu zostawiamy na 2-3 minuty, po czym wycią gamy z foremki - możemy pomóc sobie nożem, obkrawając po bokach.Podaj emy np. z ulubionymi świeżymi
owocami. Fondanty są ścięte z wierzchu i z
boków, zaś środek jest przepysznie płynny - smacznego :)



No dobra - 1 ciacho to 280 kcal, tylko ciiiii...............źródło inspiracji