Wykonanie

Pierwsze co robię po upieczeniu
ciasta drożdżowego to wyjadanie kruszonki. Nie ma dla mnie smaczniejszej rzeczy i właśnie z tego powodu często robię crumble- owsiane lub tradycyjne- każde lubię tak samo i każde znika w podobnym czasie. Moja ulubiona wersja to dodatek do jeszcze ciepłych
owoców jogurtu oraz
miodu. Spróbujecie?Składniki:110g
płatków owsianych3 łyżki
cukru pudru4 łyżki
mąki owsianej70g
masła roślinnego3
jabłka1
bananmasło orzechowe1 łyżeczka
cynamonu3 łyżki
cukruPrzygotowanie:
Masło łączymy z
cukrem pudrem,
mąką oraz
płatkami. Przekładamy do miseczki, przykrywamy talerzykiem i wstawiamy do lodówki.
Owoce obieramy i kroimy-
jabłka w kostkę, a
banany w plasterki. Przekładamy je na dno wytłuszczonej formy. Delikatnie posypujemy
cynamonem oraz
cukrem. Dla dodatkowego smaku można dodać w niektórych miejscach
masło orzechowe- zapewniam, że warto. Wierzch obficie posypujemy kruszonką. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i trzymamy w nim przez 25-30 minut, aż góra się zarumieni.Przed podaniem posypujemy
cukrem pudrem. Smacznego!

