Pieczarki, zresztą jak i inne grzyby uwielbiam. Jem je na okrągło. Nic dziwnegogrzyb dostępny przez cały rok. Aby pieczarki zachowały swoje walory smakowe należy je odpowiednio przygotować przed przyrządzeniem.Obieracie czy myjecie grzyby? Pieczarki można łatwo obrać ze skórki jeśli nie są zbyt mocno zabrudzone. Mocno zabrudzone grzyby należy opłukać na sicie i osuszyć przed ich przyrządzaniem. Pieczarki zazwyczaj obieram jeśli są brudne ( kapelusze i stopki). Zdarza mi się jednak, że oczyszczam grzyby silikonowym pędzelkiem. Drobne grzyby rzadko kiedy obieram, więc oczyszczanie za pomocą pędzelka lub płukanie pod bierzącą wodą wydaje mi się jak najbardziej na miejscu.Nadziewane kapeluszeJajka faszerowane grzybamiPieczarka faszerowanaSos pieczarkowyPolecane przepisyZapiekane daktyle z serem chèvrePyszny paprykarz z makreląAwokado nadziewane krewetkamiPierożki z ciasta francuskiego nadziewane seremGrillowany bakłażan z jogurtowym sosem