ßßß Cookit - przepis na Frittata z makrelą

Frittata z makrelą

nazwa

Wykonanie

Różnego rodzaju frittaty goszczą w mojej kuchni dość często bo uważam, że jest to
dość szybka, niewymagająca zbyt dużo pracy, dietetyczna a jednocześnie sycąca potrawa :)
Czyli same plusy :)
Zwykle jadam ją z samymi warzywami tym razem pokażę wam nietypową wersję z makrelą z puszki
2 jajka
100 g białego sera
puszka makreli w sosie pomidorowym
pół papryki
cebula
20 dag pieczarek
przyprawy- sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, chili
ser do posypania
Warzywa pokroić w drobną kostkę, pieczarki i cebulę podsmażyć na odrobinie oliwy. Makrelę i biały ser także pokroić na małe kawałki. Do miski rozbić jajka dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę.
Piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopni ( ok 10 min przed końcem pieczenia posypać wierzch tartym serem i piec aż się zarumieni)
Źródło:http://smerfetkagotuje.blogspot.com/2013/04/frittata-z-makrela.html