Wykonanie
Różnego rodzaju frittaty goszczą w mojej kuchni dość często bo uważam, że jest todość szybka, niewymagająca zbyt dużo pracy, dietetyczna a jednocześnie sycąca potrawa :)Czyli same plusy :)Zwykle jadam ją z samymi warzywami tym razem pokażę wam nietypową wersję z
makrelą z puszki

2
jajka100 g
białego serapuszka
makreli w
sosie pomidorowympół
paprykicebula20 dag
pieczarekprzyprawy-
sól,
pieprz,
bazylia,
zioła prowansalskie,
chiliser do posypaniaWarzywa pokroić w drobną kostkę,
pieczarki i
cebulę podsmażyć na odrobinie
oliwy.
Makrelę i
biały ser także pokroić na małe kawałki. Do miski rozbić
jajka dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę.Piec ok. 30 min w temperaturze 180 stopni ( ok 10 min przed końcem pieczenia posypać wierzch tartym
serem i piec aż się zarumieni)