ßßß
trochę świeżego szczawiu. Autor: Agnieszka Kręglicka Wielbicielom nietypowych połączeń smakowych polecamy truskawkowy chłodnik z nutą melisy i ostrej papryczki. Jeśli chcesz, możesz wypróbować go również w wersji z bazylią. Więcej przepisów na chłodniki znajdziesz w naszej bazie. Chłodnik truskawkowy zSezon na truskawki!
kieliszek. Autor: Kamil Hardasiewicz, Artur Wata Dobrą alternatywą dla zwyczajnej zupy, będzie taki aromatyczny, truskawkowy chłodnik. Jeśli nie jesteś zwolennikiem ostrej papryczki, możesz ją pominąć. Danie będzie wtedy łagodne, ale i tak bardzo smaczne! Chłodnik truskawkowy z melisą 250 g truskawek 150Letnie obiady jak za dawnych lat - wspominamy!
kilka godzin. Możemy podawać z jajkami ugotowanymi na twardo oraz pieczywem. Chłodnik truskawkowy 700 g truskawek 75 g jogurty waniliowego 500 g śmietany 1/2 łyżeczki startej wanilii Truskawki zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Następnie cały czas miksując, stopniowo dodawaj jogurt waniliowyPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu