ßßß Cookit - przepis na Bagietka z szynką, pieczarkami i rukolą

Bagietka z szynką, pieczarkami i rukolą

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Tessa Capponi-Borawska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 długie bagietki
12 średniej wielkości pieczarek
1 pęczek rukoli
20 dag szynki surowej wędzonej (np. wędzonka krotoszyńska)
oliwa o smaku truflowym
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
Bagietka z szynką, pieczarkami i rukolą - sposób przygotowania: Bagietki kroimy na 3 kawałki, a potem jeszcze raz na pół Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie talarki, rukolę myjemy i osuszamy. Pieczarki i rukolę przyprawiamy w misce oliwą truflową, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Bagietki grillujemy tylko od strony miękiszu, kładziemy na nich rukolę z pieczarkami, a na wierzchu plasterki szynki.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940706/bagietka z szynka pieczarkami i rukola/p